Punkwiki


Punkwiki är ett försök till att samla information om punk och dess historia.

Kanske funkar det, kanske funkar det inte.

Sidan drivs av Albin från punkbandet Skräp.

Albin kom på idén när han insåg att Wikipedia har så pass strikta regler att det praktiskt taget är omöjligt för ett band att skapa en bandsida om man inte tillhör musikeliten eller har kontakter inom dom kretsarna.

Scenario:

  1. Du har precis hittat ett punkband som du vill veta mer om, vilka är dessa typer egentligen?
  2. Du googlar, hittar ingenting om bandet. Förmodligen för att dom har ett alldeles för alldagligt namn (exempel Skräp) som gör att dom inte har någon chans att hamna högt i google sökresultat.
  3. Om bandets namn är så specifikt att dom kan visas i sökningar så är risken stor att dom inte har någon egen hemsida med info, så du hittar istället deras facebook eller instagram.
  4. Men sociala medier är inte utformade för att samla info/historia om ett band; dom är till för att visa nytt innehåll och gamla inlägg försvinner snabbt i flödet.
  5. Det behövs ett ställe där alla band är välkomna. Punkwiki.

Visioner

DIY Serverdator
Här är vår DIY-serverdator fint positionerad i en lägenhetshall.

Den här hemsidan drivs med MediaWiki, samma motor som driver Wikipedia. Därför var det inte så mycket jobb att få sidan att fungera. Det i kombination med att vi driver hemsidan från Albins hall i hans lägenhet på en egen serverdator, gör så att sidan drivs i stort sett helt gratis, och därför spelar det ingen roll vad resultatet blir av projektet.