Skräp

Version från den 24 februari 2023 kl. 03.41 av 178.128.34.61 (diskussion) (Återställde till rätt version)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Skräp
Genre Trallpunk, Allpunk, Svensk punk
Länkar
Medlemmar

Max - Sång och gitarr
Simon - Sång
Ebba - Bas
Albin - Trummor
Anders - Gitarr

Tidigare medlemmar

Oskar Bodin - Gitarr (2019)
Viking Rydén - Sång och gitarr (2020 - 2021)

Aktiva 2018 -
Skräp på DDRK i Göteborg
Skräp på DDRK i Göteborg

Skräp är ett trallpunkband från Hallsberg (Örebro), Sverige. Bandet bildades i augusti 2018 av Max, Ebba och hennes pojkvän Erik. Tanken var att Erik skulle spela trummor men eftersom att han bor i Göteborg och dom andra bor i Hallsberg så hoppade istället deras bror Albin in som trummis, och till allas förvåning så lät det inte så skit som man hade anat. Efter bara några veckor (fast med repande nästan varje dag) började dom få till ett par egna låtar och efter några månader fanns det nästan ett helt album skrivet. Bandets första singel "Värdelös" släpptes den 15 april 2019.

I början av 2019 deltog bandet i Livekarusellen utan någon särskild framgång då ingen hade någon scenvana att tala om. Men alla hade i alla fall kul, och när livesändningen hade avslutats för att teknikern trodde att bandets framförande var klart, bestämde dom sig för att spela en låt till som Max förordade med att säga "Det här är en cover som säkert alla känner igen. Men vi började repa den igår så den är inte riktigt färdig. Men vi försöker. Det kommer säkert att krascha, men vi försöker.". Den covern var inget mindre än världens snabbaste version av Krymplings låt Dunken.

Några månader efter det spelade Skräp som förband åt Lastkaj 14 tillsammans med Kongressen på Watt i Örebro under sommarens varmaste dag, i en lokal utan luftkonditionering. Men det stoppade inte folk från att röja. Enligt bandet var det deras bästa och sista spelning innan Pandemin2K19 slog till och sabbade livekonserter ett tag framöver.

Med mixnings-/mastringshjälp från Tobhias Ljung släpptes Skräps första album Något för alla den 23 september 2019.

Under 2020 satsade bandet på att försöka lära sig producera musik själva utan någon hjälp - i äkta DIY-anda. Och i mitten av året släpptes deras första helt självproducerade låt Postmord. Sedan släpptes även singeln Mode för den gode.

Skräps andra album SYSTEMKALLOPS släpptes till sist 27 november 2020 och det är deras senaste album; fast ett tredje album och eventuellt en EP är under uppbyggnad.

I januari 2021 släpptes singeln "Springer upp för backen" och 7 maj samma år släpptes singeln ”Sämsta året än”.-

Den 17 december 2020 gavs SYSTEMKALLOPS ut på cd med hjälp av J. Terrac Records. Och nästan exakt ett halvår senare 16 juni 2021 gavs även en remastrad version av deras första album Något för alla ut på cd.

Diskografi

Omnämnanden i prestigefyllda musiksammanhang

Medlemmar

  • Max - Sång och gitarr
  • Simon - Sång
  • Anders - Gitarr
  • Ebba - Bas
  • Albin - Trummor

Externa länkar

Bilder

Omslag

Omslag som aldrig användes